dissabte, 22 de maig del 2021

Francisco Masquef Cornadó ( Mèrit al Treball ) 1974

Fons hemeroteca: l'Empordà
Fons Fotografic: Sans Narcís 
Arxiu Comarcal
Ajuntament de Girona/CRDI



El 15 de Maig de 1974, a primera hora de la nit, va tenir lloc als salons de l'Hotel Espanya, la imposició de la Medalla de Plata amb fulles de roure, al Mèrit al Treball, al conegut empresari de el ram de hostaleria, Francisco Masquef Cornadó, propietari de l'esmentat establiment, que li va estar concedida per el ministre de Treball. 



A l'acte van assistir el Governador Civil Victorino Anguera; el Delegat Provincial de Treball, José Luis Muñoz Selma; el Delegat Provincial d'Informació i Turisme, senyor Ayala Viguera; el Secretari General de Govern Civil senyor Perales; el President del Sindicat Provincial d'Hostaleria, senyor Gusinyer; Procurador en Corts, senyor Maurici Duran i altres representacions de la capital de la província. 




De la nostra ciutat estaven l'alcalde Pere Giró Brugués; el Coronel Comandant Militar de la Plaça Manuel Esteban Román; el tinent coronel del Esquadró d'Alerta i Control, senyor Fernando Infante; Comissari Cap de Policia, senyor Rafael Romero; regidors de l'Ajuntament; ex-alcaldes de la ciutat senyors Bonaterra, Junyer i Guardiola , familia , amics i coneguts del senyor Masquef Cornadó que van voler acompanyar-li en tan emotiu acte. 




A l'acte van fer ús de la paraula, en primer lloc, el senyor Gusinyer com a President del Sindicat Provincial d'Hostaleria, que després de felicitar-lo per la distinció, va dir que havia estat i era, el senyor Masquef, un dels seus més actius membres , de manera que s'honrava, en representació de Sindicat, a regalar-li la preuada condecoració, pregant a el senyor Governador Civil es dignés posar-li al senyor Masquef




Seguidament, entre els aplaudiments dels assistents, el senyor Anguera va imposar a l'homenatjat la medalla. A continuació va dir unes paraules el Delegat Provincial de Treball per a explicar el significat que tenia la condecoració concedida, que era a prova de reconeixement a la llarga vida dedicada a la feina pel senyor Masquef, a què felicitava en representació de l'Ministeri. 
L'Alcalde de la nostra ciutat Pere Giró, va felicitar el senyor Masquef, va recordar els serveis que ha prestat a la ciutat, com a empresari hoteler, com a President del Sindicat Comarcal d'Hostaleria, com a regidor i tinent d'Alcalde i, especialment, per l'estima que li tenen els figuerencs. 




El Governador Civil en les seves paraules es va referir al llarg període de treball del senyor Masquef, des dels primers anys dels seus contactes amb l'hostaleria, la seva dedicació, la seva atenció a quantes persones ha hagut de relacionar-se, a el prestigi que ha donat a la indústria hotelera als seus cinquanta anys de residència aquí com a empresari hoteler, que pot considerar-se com un dels pioners en aconseguir i contribuir a el bon nom de la ciutat. 




Ha assenyalat que ha tingut en els seus familiars una col·laboració eficaç, comptant ja en activitat dins el ram al seu fill i el seu nét, que continuaran la seva obra. Va acabar desitjant-li molts anys per lluir la medalla a la qual s'ha fet creditor per la seva llarga vida de treball. Tots els oradors van ser molt aplaudits a la fi de les seves paraules. 




Finalment el senyor Masquef Cornadó, visiblement emocionat, però mantenint serenitat en les seves paraules, va agrair tot el que s'havia dit anteriorment referit a la seva persona. Va recordar els seus 62 anys a l'servei de l'hostaleria, en els que va trobar alegries i també disgustos, però com era la seva vocació, va procurar sempre atendre a tots amb amabilitat i bon tracte. 




Va donar les gràcies a tots els que s'unien a l'acte., "Per a ell tan significatiu". Les seves paraules van ser aplaudides pels presents, rebent les felicitacions de tots, als quals va obsequiar amb un esplèndid còctel que es va perllongar fins entrada la nit.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.