dimarts, 28 de maig del 2024

Club Natació Figueres 1967 ( Fundació/Inauguració)

 

Fons Fotografíc: Narcís Sans Prats
Ajuntament de Girona
Fons hemeroteca : Ampurdán


S'ha fundat el Club Natació Figueres
S'espera començar les obres de la piscina en un termini inferior o dos mesos i tindrà dimensions de 33,33 x 16,66 metres 
Ha estat creat el Club Natació Figueres sota la presidència del senyor Ramon Saguer, regidor electe del nostre Ajuntament i gran aficionat a les activitats aquàtiques. 
Tenim el reglament del club aprovat per la Federació Catalana de Natació. 



 Ramon Saguer,  va dir.. 
❗i hem iniciat la campanya de socis. Actualment fer-se soci de l'entitat només costa cinc pessetes mensuals, fins a la inauguració de la piscina, quota que després serà incrementada a la quantitat que normalment tenen altres entitats. 
En canvi, els socis que ingressin a partir del funcionament de la piscina hauran de pagar una entrada. 
El Club Natació Figueres té sol·licitat un entrenador oficial per donar una forta empenta a la natació a partir de l'edat escolar i seguir després per l'ensenyament dels diferents estils natatoris, etc. 
Però abans que tot això passi, cal pensar en la piscina... 

✔El fet de tenir una piscina és una vella aspiració de la ciutat. 
Creus que la aconseguirem per fi? 


Visita a les instal·lacions esportives de Figueres.
 La piscina en obres.

❗El projecte ja està redactat i esperem que abans d'un mes surti a concurs subhasta l'execució de les obres —ens concreta. La piscina serà construïda sobre terrenys d'ampliació del Parc Bosc municipal, molt a prop de l'actual pista poliesportiva i aprofitant una fondalada existent. Els terrenys són municipals i formen part del complex esportiu en projecte, i del que la pista poliesportiva i la piscina seran els dos primers passos. Les obres seran sufragades en parts per lAjuntament, la Diputació Provincial i per la Delegació Nacional d'Esports, amb un pressupost de prop de tres milions i mig de pessetes. 

✔Aleshores, la piscina serà municipal? 

❗Efectivament, però igual que ha fet amb la pista poliesportiva, l'Ajuntament cedirà l'organització i la cura d'aquesta a un club que estigui capacitat i esperem que el Club Natació Figueres sigui el més idoni per fer-ho. 

✔Dimensions de la piscina? 

❗Tindrà 33,33 X 16,66 metres. És a dir que per llarg seran cent metres cada tres recorreguts i per ample seran sis recorreguts. Podem afegir que el Club Natació Figueres aspira a crear seccions d'atletisme, aeromodelisme i judo. Juntament amb la piscina es construiran els vestidors, un habitatge per al conserge, graderies, postea de llum per a festivals nocturns, etc. 

✔Es podrà cobrir algun dia aquesta piscina? 

❗Per a l'any 1968 s'espera sortir a concurs subhasta un altre projecte d'una segona piscina, però aquesta coberta, sobre aquests mateixos terrenys, projecte complet doncs per a la natació figuerenca. 
La ciutat està llançada a una gran fase expansiva i l'esport també s'ha unit en el camí de l'engrandiment ciutadà.


Inauguració 


Fons hemeroteca: Vida Parroquial   

El dissabte, dia 30 de setembre del 1967, a les 16'30 de la tarda, amb gran expectació i nombrosíssim públic es va procedir a la benedicció i inauguració de la piscina municipal. 



Hi van assistir a l'acte inaugural, el Governador Civil de la Província, Víctor Hellín Sol; Juan de Llobet, ex-President de la Diputació Provincial a qui s'ha tributat un fervorós homenatge pels seus esforços a favor de l'esport gironí; el Governador Militar, José Artero Soteras;  Secretari de la Federació Nacional dEsports, Joaquín Morera; el President de la Federació Catalana de natació,  Antonio Monés i altres personalitats provincials i locals.



El Club Natació Figueres va lliurar un artístic trofeu a l'alcalde de la ciutat Ramon Guardiola, en prova d'agraïment. Van ser lliurades així mateix unes plaques commemoratives de la dita inauguració a les Autoritats assistents. Hem de ressenyar també que el representant de la Federació Catalana va fer entrega al senyor Joan de Llobet de la insígnia d'or de la citada Federació. 



Tot seguit es va procedir a la benedicció del recinte pel Rdo. Jesús Franco, capellà Parroc de la Parròquia del Bon Pastor. 




Ha finalitzat l'acte disputant-se les proves programades amb participació dels equips següents: 




📷 Fotografies de l'acte




































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.