dissabte, 9 de gener del 2021

Visita de Salvador Dalí al "Teatre Museu " de Figueres

Fons hemeroteca: Hora NOVA "El Calaix" per Josep Mª Ortega

Fons Fotografic: JOAN COMALAT

Centre d'imatge Diputació de Girona
Arxiu Comarcal

Figueres 02 de març de 1983

Visita de Salvador Dali al Teatre Museu

Ens sorprengué la notícia de l'estada del pintor Salvador Dalí a la nostra ciutat. I diem ens sorprengué per diferents motius. 




En primer lloc perquè era la primera sortida que feia després de la mort de la seva esposa Gala, i precisament per a aquesta primera sortida el pintor havia escollit la nostra ciutat i la visita al Museu que porta el seu nom, demostrant així, un cop més, el seu interès per a nosaltres i la seva obra a la nostra ciutat. 




També ens sorprengué per inesperada, car desconeixíem completament aquesta visita, és a dir que no s'havia anunciat, encara que tan sols fos als mitjans informatius. 





Però a la fi, la sorpresa més important va estar el poder constatar que Dalí segueix pensant i treballant per el seu Museu, malgrat els dolorosos moments que ha travessat, que Dalí ha remprès el contacte personal amb aquesta obra, i que com sempre ha donat més idees, suggerències i fins i tot aprovacions a diferents projectes. 





Cal destacar també d'aquest viatge la seva visita, encara que des de l'interior del cotxe, a la façana de l'edifici de la Torre Gorgot, on també va donar idees i suggeriments, la seva aprovació a l'arranjament dels parterres i demanà que se'n posin encara més xiprers, un de gran a cada costat de la porta. 




Allí mateix se l'exposaren alguns detalls ornamentals de la façana i Dalí suggerí noves idees, entre elles l'ou gegant que anirà a dalt de la Torre. 





Això comporta el vist i plau de Dalí per a aquest edifici que es pot convertir molt aviat en el més important edifici de la nostra ciutat el dia que sigui tot un, amb l'actual Museu al costat. 




Això és molt important, car les possibilitats són moltes i el geni creatiu de Dalí necessita més espais, cosa que es podrà trobar en aquest edifici.










Fons hemeroteca: Hora NOVA "El Calaix" per Josep Mª Ortega

Fons Fotografic: JOAN COMALAT

Centre d'imatge Diputació de Girona
Arxiu Comarcal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.