divendres, 24 d’agost del 2012

Sensible Accident - 10 de Juny de 1957

Sensible Accident de la colla Sardanista

Un autocar en què viatjaven els components de la colla de sardanistes "Figueres" i familiars dels mateixos, xoca violentament contra un arbre als voltants de la nostra ciutat.
En les primeres hores del matí, va començar a circular per la ciutat la dolorosa notícia que un autocar en què tornaven de Barcelona la colla de sardanistes «Figueres» de la Societat Coral Erato », s'havia estavellat contra un arbre als voltants del lloc de Sant Pau de la Calçada, produint la natural alarma i angoixa, especialment entre els familiars dels viatgers.


Arxiu: Torres/Blanco


Efectivament a un quart de set del matí aproximadament, quan els tres autocars amb els que s'havien traslladat a Barcelona, per assistir al Concurs de sardanes que es va celebrar a la ciutat comtal, tornaven a la nostra ciutat, amb les colles de sardanistes «Figueres »i« Petits Rebrolls », de la Societat «Erato», juntament amb alguns familiars, l'últim d'aquests autocars, propietat de l'empresa Narcís Sala de Bàscara, conduït pel xofer Joan Llobet Cifré, en arribar al quilòmetre 759 de la N-II i als voltants de Sant Pau de la Calçada, pel que sembla a causa de haver-se trencat la direcció del vehicle, aquest va anar a estavellar-se contra un dels corpulents plàtans que vorejaven la carretera.
la violència del xoc va ser de tal magnitud, que aquest arbre va quedar completament encastat al motor i el cotxe va patir desperfectes tan considerables, que a la vista d'aquest, només diríem que per un miracle no van morir tots els seus ocupants.


Arxiu: Torres/Blanco


Immediatament d'haver donat avís de l'accident, per un dels contusionats que anaven a l'autobús, els ferits van ser traslladats amb Ambulància i altres vehicles a la Clínica de la Santa Creu, on tot el personal facultatiu d'aquesta Clínica va treballar incansablement durant tot el matí i practicar les corresponents cures als ferits, havent estat atesos en el citat establiment, els següents:

Pedro Blanco, de 57 anys, de pronòstic greu; Joan Llobet, xofer de l'autobús sinistrat, de 29 anys, de pronòstic reservat; Carmen Esteba, de 21 anys, Núria Calvet, de 18; Conchita Casellas, de 20, Pepita Alegrí, de 35, Anita Pau, de 22, Rosario Barragán, de 26, Joan Rubio, de 24, Pura de la Fuente, de 56 ;Pere Punti (Cap de la colla Figueres), de 31, Tomàs Punti, de 57; Remei Serra, de 48, i Gabriel Blanco, de 18, tots de pronòstic reservat.

Joan Marmaneu, de 26 anys; M. Teresa Bronsoms, de 20, Magdalena Cantenys, de 26, Emili Bach, de 25, Josefa Pous, de 31, Pere Canela, de 40; Joan Puig, de 36; Carmen Badet, de 34; Joan Estarriol, de 26, Pilar Calvet, de 49; Puri Blanco, de 14; Pilar Punti, de 19, Joaquim Trull, 4 i 22;Dolors Punti, de 25, Jordi Batlle, de 19, Pepita Pons, de 31,i Llorens Marmaneu, de 38, tots de pronòstic lleu.

En conèixer la notícia es van presentar a la Clínica de la Santa Creu, el Sr Alcalde de la ciutat,
Sr. Joan Junyer, el Delegat Comarcal del Ministeri d'Informació i Turisme, Sr Gironella, la Junta Directiva de la Societat «Erato», una representació de «Casino Menestral» i altres autoritats i amics dels accidentats, interessant-se per l'estat dels mateixos.
Després d'haver-los estat practicades les corresponents cures, van passar als seus respectius domicilis, a excepció de Pedro Blanco, Joan Llobet i Carmen Esteba, que van quedar internats en aquesta Clínica.

Arxiu: Torres/Blanco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.