dimarts, 21 d’abril del 2020

Elecció de Miss Espanya 1982

Fons Hemeroteca: L'Empordà-Xavi Jimenez
Fons Hemeroteca: Hora Nova-Josep Mª Ortega
Fons Fotográfic: Joan Comalat Dani Duch / Hora Nova / l'Empordà

Elecció de Miss Espanya 1982
per: Xavi Jimenez

El "Chic" de Roses, confirmava definitivament amb la signatura per part de Begoña García Bilbao, en representació de "Promoción de la Imagen", organitzadora del concurs i Thomas Spieker, de Chic, amb Bibí Andersen de testimoni, (moment que recull la fotografia), per tal que l'elecció de Miss Espanya 1982 es realitzés a la popular discoteca.


Signatura del Concurs Miss Espanya 82
Begoña Garcia, Bibí Andersen, i Thomas Spieker


Els dies 23, 24 i 25 de Setembre del 1982 va tindre lloc l'elecció de Miss Espanya 82, en la Discoteca "Chic" de Roses.
Per aquesta raó en Xavier Jimenez va entrevistar al seu director gerent senyor Thomas Speaker.


Miss Espanya 82
Ana Isabel Herrero

—L'anagrama de Miss Espanya. Quin significat té el dibuix i per qui està dissenyat?

*  Aquest anagrama ha estat dissenyat pel conegut artista figuerenc Eduard Bartolí, i nosaltres li vàrem explicar allò que voliem.
L'hem dit que quedi ben clar que aquesta elecció es fa a l'Empordà, no solament a Catalunya. Es la primera vegada ques es celebra a l'Empordà i la tercera a Catalunya.
Una als "Estudis de Miramar" de Barcelona, l'any 1969; i en el 1979 "Els Casinos de Catalunya", i en aquesta ocasió les tres eleccions es faran en el "Chic" i l'Eduard Bartolí, que és un gran amic de la discoteca i meu en particular ha creat aquest dibuix de la sirena i el pastor que estarà present en totes les actuacions.


fotografia: Joan Comalat


—La part de perruqueria, cosa que preocupa a totes les dones i en especial quan volen presentarse més belles que les demés. A qui correspondrà en aquesta ocasió?

*  Comptem també amb la col·laboració d'un altre figuerenc, gran amic de la discoteca, el perruquer Josep que jo crec és el més adequat per a pentinar a aquestes vint-i-vuit noies que es presentaran a concurs durant els tres dies que durarà l'elecció.

El perruquer figuerenc Josep
amb Bibí Andersen

Foto: Hora Nova

—Quins dies són i com es desenvoluparan les eleccions?

*  El dia vint-i-tres s'elegirà Miss Fotogènia i Miss Simpatia. (Recordem que a l'any 1980 fou elegida la figuerenca Carme Pacreu). El dia vint-i-quatre, Miss Elegància, el dia vint-i-cinc Dama d'Honor, Miss Nacional i Miss Espanya.

Carme Pacreu 1980  
Fotografia: Dani Duch

—Els models que lluiran les Misses corren a càrrec d'alguna «boutique» o modist empordanès?

*  D'això s'encarrega l'Organització Nacional. En allò que col·laboren les empresses empordaneses, és la qüestió d'allotjament de les belles participants, del jurat del certàmen i dels representants dels medis de comunicació de tot el país.

—En aquesta ocasió amb què aforament comptarà Chic?

*  Amb un nombre de sis- cents assistents per nit, hem considerat que és el més òptim per garantir la comoditat al presenciar el desenvolupament dels actes. Recordem que aquesta discoteca té un aforament de mil vuit-centes persones.


fotografia: Joan Comalat


—El portar a cap aquesta elecció reporta unes despeses enormes. Compten vostès amb alguna subvenció?

*  Desgraciadament, malgrat haver-ho demanat tot ha d'anar al nostre càrrec.
Referent a aquest punt, crec sincerament que l'Ajuntament de Roses, ha fracasat, ja que ells es comprometeren fins el punt que nosaltres als organitzadors els hi vàrem dir que si, i després l'Ajun- tament ens ha dit que no ens don ni un duro.
En canvi estem en contacte amb l'Ajuntament de Figueres, que en principi estan molt més disposats a facilitar-nos les coses que l'Ajuntament de Roses.


fotografia: Joan Comalat


—Quins personatges famosos han anunciat la seva assistència?

*  De moment hi ha els noms següents: 
Luis Maria Ansón, president de l'agència E.F.E.; Cristina Perez, Miss Espanya 81; Bibi Andersen; Carles Sentís; Roberto Alcaraz, que és uns dels més grans pelleters del país, que a més de formar part del jurat farà una presentació de les seves últimes creacions.
Podem assegurar que serà espectacular, perquè el cost de les pells que presentarà serà de cent milions de pessetes; la Duquesa de Sevilla; Mari Santpere; Lucia Bosé; Antonio Nieto que és el dissenyador dels models de les Misses; Rivas Moreno, president de la societat d'aquesta discoteca i un representant dels organitzadors.


fotografia: Joan Comalat


—Hi ha tres eleccions, en cada una d'elles haurà un jurat diferent?

*  Sí. Per exemple, Miss Fotogènia serà elegida pels mateixos reporters gràfics, l'elecció de Miss Simpatia córre a càrrec d'elles mateixes i Miss Elegància per gent d'aqui, de l'Empordà i Miss Espanya, per les persones citades anteriorment.

—Està prevista alguna activitat cultural?

*  Sí. La visita a Sant Pere de Roda; al Museu Dalí, etc, etc.



Miss Espanya 82
Ana Isabel Herrero


*Anecdotari d'una elecció, 
  per: Josep Mª Ortega


  • Miss Elegància fou proclamada la representant d'Andalusia Oriental: Laura Ruth Parra. Miss Simpatia, elegida entre les mateixes misses fou: Maria José Puché, Miss Madrid, i Miss Nacional, elegida pel mateix jurat de Miss Espanya fou la representant de Gran Canària: Milagros Pérez.
  • El jurat estava presidit per Luis Maria Ansón i comptava entre altres amb la presència de Miss Espanya 81, Cristina Pérez, Bibí Anderson, Roberto Alcaraz , Antonio Nieto, Mari Sampere, Begoña García de «Promoinsa» i Josep Ribas, de la discoteca "Chic".
  • Per cert que els millors aplaudiments, exceptuant els de Miss Espanya, foren per a la simpàtica Mari Sampere, ja que a tots els actes fou fortament aplaudida, tan sols es mencionava el seu nom. El mateix succeí a Figueres a l'acte de la Rambla.
  • I parlant d'aquest acte, cal dir que l'Ajuntament de Figueres estigué a l'altura, acollint d'una manera magnífica a les representants de l'Estat Espanyol. Magnífic escenari el que s'instal·là a la Rambla, amb magnífica decoració i organització. No en va, el públic de la ciutat, s'hi volcà d'allò de debò. Les mateixes misses ho anaven comentant a l'autocar.
  • Un altre comentari ha d'anar per a la discoteca "Chic", on tenien lloc les eleccions, la qual ha demostrat que es podia realitzar als seus locals, un projecte tan ambiciós com el que va tenir lloc. Molt bona organització, bona acústica, bona presentació a cura del seu director Thomas Spiker. Aquest, amb els seus col·laboradors han estat les ànimes del certàmen, ja que cuidaven de tots els detalls en tot moment. Un 10.
  • Les flors que guarnien la discoteca procedien de Flors Anna que també s'emporta un altre 10, per la seva decoració senzilla i acurada. Un dels moments més espectacu- lars fou precisament l'últim, amb el descens des del sostre de Chic del tron de la Miss Espanya. Música celestial, focus, repic de tambors, descens del tron i emoció en totes les misses esperant el veredicte: Fou d'allò més intrigant i de suspens.
  • El fi de festa anà a càrrec del cantant italià Nino Minieri, i Juan Sierra, amb el seu ballet espanyol fortament aplaudit i el guitarrista Diego Cortés.

Ballet de Juan Sierra
fotgrafia: Joan Comalat

  • Roberto Alcaraz presentà la seva col·lecció de pells, algunes de les quals es valoraven en 6.000.000 de pessetes. Un altre moment magnífic fou quan les misses feren la seva primera desfilada, amb trajo regional i amb música de cada regió, finalitzant amb l'entrada de les 5 misses catalanes, que s'ajuntaren amb totes les misses de l'Estat Espanyol, formant una rotllana i ballant la Santa Espina.
  • En fi, tot plegat un èxit, un nou èxit per a aquesta sala de festes i discoteca que és Chic, i per a tota la comarca, que ha demostrat un cop més, que és una terra hopitalària i acollidora. I ara fins l'any que vé, que s'elegirà en un altre indret una nova Miss Espanya.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.