dimecres, 12 de juny del 2024

Inauguració del Club Mediterrani (Cadaqués) 1962

Fons fotografic: Narcís Sans Prat / RFSACE - 1962 
Fons hemeroteca: Ampurdán 
Diputació de Girona

 

Prosseguint el pla de construcció de diferents Centres de Vacances a diferents nacions Europees, el «CLUB MEDITERRANEO» per mediació de la seva filial «CLUB MEDITERRANEO ESPANYOL», va construir un d'aquests centres a la Cala Culip, dins del paisatge de Cap de Creus. 




El Club Mediterrani era una entitat amb finalitats esportives i recreatives, que venien realitzant aquestes instal·lacions a fi de proporcionar als que pertanyian al Club, un període de descans a la vora del Mediterrani i en aquest bell i agrest sector de la Costa Brava.
La capacitat de les instal·lacions podia acollir uns vuit-cents membres i tenien en projecte l'ampliació de les mateixes. 




El seu conjunt ofería una bella perspectiva, havent-hi els senyors arquitectes autors del projecte, el Senyor Pelayo Martínez Paricio i Mr. Jean Weiler, tenint especial interès en adoptar aquestes edificacions a l'ambient del paisatge, sense que res desentonara del mateix dins de les característiques de modernisme i buscant el millor confort possible i el major atractiu.




A l'acte inaugural que va tenir lloc el matí del dia 9 de l'actual, van assistir un bon nombre d'autoritats i personalitats, entre les quals:

Salvador Dali i Gala ;
President de la Diputació Provincial,  Joan de Llobet ; 
General Cap de la 2a Zona de la Guàrdia Civil ,  Enrique Sena Algarra ; 
Delegat Provincial del Ministeri de l'Habitatge a Girona, Julio Esteban 
Secretari Piovincial del Ministeri d'Informació i Turisme a Girona,  José M" Suñer ; 
Alcalde de Figueres i Diputat provincial,  Ramón Guardiola ;  
Comandant Militar de la Plaça d'e Figueres, Tinent Coronel, Arturo Asencio ; 
Alcalde de Girona,  Pere Ordis ; 
Tinent Coronel, Cap de la 124 Comandància de la Guàrdia Civil,  Diego Daza
Cap de la 131Comandància. Barcelona,  Vila Fradera
Delegat Comarcal de Sindicats, a Figueres,  Joaquín Gironella
Autoritats de Roses de Port de la Selva i altres autoritats i pesonalitats que en arribar van ser rebuts i  pel President del Club Mediterrani Espanyol, el senyor Antonio Van de Walle i altres membres de la direcció 




Després d'haver estat obsequiades les autoritats i personalitats assistents, va tenir lloc l'acte inaugural, pronunciant unes paraules de salutació i de benvinguda, alhora que donant una explicació sobre el funcionament d'aquests Centres, el senyor Antonio Van de Valle, seguint-lo en l'ús de la paraula el President Director General del Club Mediterranée Mr Gerard Blitz.
Que va exposar la finalitat d'aquesta organització i els que van motivar la instal·lació d'aquest centre de vacances a Espanya dedicant elogis càlids, i a l'hospitalitat que els distingia tant.




Després va pronunciar unes paraules el cònsol de França a Girona Mr. Jean Neyroles i el cap del departament del turisme francès a Barcelona Mr. Roger Montmayor, finalment el president de la Diputació, Joan de llobet es va dirigir als presents pronunciant unes brillants paraules en què va fer ressaltar la seva satisfacció per haver escollit per a aquestes instal·lacions un lloc de la província de Girona que sempre ha sabut demostrar la seva cordial hospitalitat i tenint l'esperança que això hauria de contribuir més encara a estrènyer els llaços d'amistat entre els dos països. 




Després les autoritats i convidats van fer una visita a les instal·lacions i finalment van ser obsequiades amb un esplèndid menjar. 




A mitja tarda va arribar a aquestes instal·lacions, el Governador Civil de la província,  Josep Pagés Costart, sent rebut pels Directors de les noves instal·lacions i autoritats, varen recórrer el recinte de les mateixes i escoltant  les explicacions que li van ser donades sobre la seva funcionament.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.