dimecres, 21 d’agost del 2019

ELS BOMBERS DE FIGUERES - 1964

Fons hemeroteca: l'Empordà
Fons fotogràfic: FotoArte



Els Bombers de Figueres 1964


Figueres vivía  amb una certa vulnerabilitat , els focs que es produïen al poble, per aixo es va arribar a un acord municipal per la compra de nou material contraincendis, i va ser una renovació important.


El Servei de contraincendis - 1964

Encara que afortunadament no es va  patir a la nostra ciutat durant aquesta època incendis de gran importància, sí que és veritat que es trobaven mal defensats contra el foc.
Alguna vegada es va  comprovar que l'esperit i el lliurament dels nostres bombers era de primera línia, però davant la falta d'elements per acoblar tota la seva bona intenció, poc podia el pur esforç personal, i humà.
Els va admirar a tots , en ocasions, "a bombers inclosos", el desplegament mecànic dels serveis contra incendis dels veïns francesos, cridats amb urgència davant algun esforç d'importància i en previsió del que podria passar, sabent que era feble i antiquat el sistema figuerenc .
Altres vegades van ser els serveis de la capital els que també van ser cridats per socórrer.






Per això, es va considerar  una renovació important aquesta  entrega d'un autobomba-tanc, sufragat per la Diputació Provincial, destinat a la nostra ciutat.
Realment feia falta, perquè els bombers comptaven amb una base sòlida per la seva tasca i els ciutadans, a més, amb una seguretat.
La rapidesa és un factor primordial per lluitar contra el foc.
El vehicle era del tipus pesat, de 4.000 litres, muntat sobre camió Pegaso, de sis cilindres, desenvolupava 110 cavalls de potencia al fre. Estava equipat amb equip hidràulic Guinard amb doble dispositiu d'ordi. Comptava amb tres sortides per a mànegues de 70 mil·límetres o sis per a mànega de 35. Portava dos rodets d'alta pressió per a primer auxili, amb mànega semirígida i un altre rodet de 22 mil·límetres també d'alta pressió. Potència de pressió: 30 atmosferes. Podia llançar fins cent vint mil litres d'aigua a l'hora.





A l'acte de lliurament, Van estar presents el president de la Diputació  Joan de Llobet, Alcalde de Figueres  Ramón Guardiola Rovira, Comandant Militar Tinent Coronel  Arturo Asensio, Sotscap provincial de Protecció Civil Tinent Coronel Sánchez Vizcarro, Segon cap local de Protecció Civil comandant  Vicente Quesada, regidor delegat de bombers  Sebastiá Roura, regidors de l'Ajuntament, Inspector  Romero, en representació del comissari de Policia, etc.
Les proves van tenir lloc davant de l'edifici de la Delegació Comarcal de Sindicats, resultant molt satisfactòries totes les demostracions.
El tall anecdòtic va ser molt bo: es va desmaiar un bomber. Que potser es va impressionar l'home per disposar ja de material "presentable"?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.