dimecres, 28 d’agost del 2019

Festivals d'Estiu 1965

Fons hemeroteca : L'Empordà
Fons Fotografic: Foto Arte


Festivals d'Estiu 1965

A Figueres als anys 60, existia l'anomenada "Comisión local de Turismo", la  feina que tenien una d'elles era preparar els "Festivals d'Estiu".

Normalment s'iniciaven els festivals a la Rambla, amb una audició de sardanes i les actuacions del "Esbart de Dansaires" de l'Obra Sindical d'Educación i Descanso i de la Secció Coral de la Societat Erato.
Ho va explicar  molt encertadament el Senyor Lluís Durán Camps, com a membre de comissió, que les actuacions es portaven a terme els mesos de Juliol, Agost i Setembre.
Per exemple aquell any del qual parlem el 1965, els divendres es  celebraven audicions de sardanes i en algun dels altres dies assenyalats, festivals folklòrics, es va poder oferir l'actuació de José de la Yega i el seu ballet espanyol.


José de la Yega i el seu ballet espanyol
a la part alta de la Rambla
Fons: l'Empordà

així mateix el senyor Duran, destacava la col·laboració de la Tuna d'estudiants Figuerencs en recórrer, la majoria dels hotels de Figueres, interpretant les seves cançons i lliurant a cada senyora un clavell amb una targeta dels colors nacionals, l'escut de la ciutat i la següent inscripció:
"Bienvenida  a Figueras", i repartint invitacions per al festival de la nit a la Rambla.


Entrega de el clavell amb la targeta al 
"Hotel Durán"
Fons: Foto Arte


Targeta que anava enganxada al clavell
amb l'inscripció
"Bienvenida a Figueras"







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.