dimarts, 3 de setembre del 2019

Inauguració Oficina de Turisme 1967

Fons Hemeroteca: l'Emporda
Fons Fotogràfic: Narcís Sans
Ajuntament de Girona -CRDI
Arxiu Comarcal


Inauguració Oficina de Turisme 1967

El 9 de Maig del 1967 es va celebrar la inauguració de l'Oficina d'Informació i Turisme, al solar cedit per l'Ajuntament per a tal fi.





Situada a la plaça del Sol, a la cruïlla de la carrefera nacional de Madrid a França per la Jonquera i la carretera de Besalú a Roses, Constava d'una àmplia sala de recepció, despatx, magatzem i altres dependències que completaven la instal·lació.






Assistents a l'acte els subsecretaris de Turisme i Governació Antonio García i Rodríguez Acosta i Luis Rodríguez de Miguel, respectivament; Governador Civil Víctor Hellín; Governador Militar General José Artero; President de la Diputació Joan de Llobet; alcalde Ramon Guardiola; Delegat Provincial d'Informació i Turisme José González Sobral; Comandant Militar José Fullana; Alcalde de Girona José Bonet; Tinent d'Alcalde i Regidors de l'Ajuntament; Director de l'Institut Sr. Cuéllar; Jutge Comarcal, José María Tomás; Comissari de Policia Jesús Martínez Torrecilla; Rector de la Immaculada Mn. José María Guinart; membres de la Comissió Local de Turisme; directors d'establiments bancaris i altres representacions.






Va procedir a la benedicció de la nova oficina, l'Ecònom de la Parròquia del Bon Pastor,
Mn. Jesús Franco.
L'alcalde  Guardiola, va agrair la presència de les autoritats i dirigint-se en particular al senyor Rodrígiiez Acosta, li va dir que veuria en tota la província com la tasca del Ministeri és corresposta, gratitud que va fer constar així mateix al subsecretari del Ministeri de la gobenación.






Figueres, va dir, agraeix aquesta oficina perquè ella ha procurat donar el màxim en bé del turisme, com quedava de manifest en les seves instal·lacions hoteleres i de diversa índole.
Va assenyalar que l'enclavament de l'oficina, s'havia fet en una cruïlla de camins, en una ruta tradicional per la qual un dia passés Aníbal amb els seus exèrcits.
Va prosseguir assenyalant que Figueres i els figuerencs per tant, és una ciutat acostumada a veure passar la gent de totes les races, per saber romandre ella, no estàtica, però si quedant-se amb una personalitat i esperit molt propi.
Va pregar agraïssin al ministre les obres realitzades i que sàpiguen que aquestes terres i els seus homes saben donar el cent per un quant els atorga i que seguiran treballant perquè l'abraçada fraternal que ara tenia lloc entre uns pocs homes en aquell lloc, es s'estengués a tot Espanya, des d'aquest punt en què donem la benvinguda i acomiadar a quants ens visiten.






Rodríguez Acosta, va ressaltar la bellesa d'aquestes terres, superada només per la qualitat humana, que ocupa un primeríssim lloc.
Es va mostrar complagut del lloc d'emplaçament de les noves oficines de Turisme, ja que si per allà van passar en to guerrer les hosts de Aníbal, entrant a Espanya, i després en retirada després d'haver estat vençuts, que ara, s'hagi convertit en camí de pau , dels que vénen en les seves vacances i tenen així oportunitat de conèixer aquesta Espanya diferent de la que els havien parlat.
Va assenyalar que entre les obres de misericòrdia, hi ha la de "Ensenyar a qui no sap", i aquestes Oficines que acabaven d'inaugurar-se eren per complir aquesta missió. "El nostre agraïment a la província de Girona per la seva tasca turística, la més important del país i que permet a l'Govem crear el nou Pla de Desenvolupament.






Però hem de pensar, va dir  Rodríguez Acosta, que el turisme no és només estadística de nombres d'homes o de divises, sinó bàsicament la fórmula d'entesa entre els homes, no només dels de fora, sinó també dels d'aquesta Espanya, ja que amb el coneixement neix l'afecte i de l'afecte l'amor que és sempre la prímera cèl·lula de la creació.
Va finalitzar dient que l'alcalde de Figueres podia sentir-se orgullós de poder veure passar des d'aquell punt privilegiat, invasions d'homes en pau.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.