divendres, 16 d’agost del 2019

J.F.Kennedy i Figueres

Fons hemeroteca: l'Empordà
Fons fotogràfic: Sans Narcís i FotoArte



El 30 d'Abril de 1965 es va procedir al descobriment de la làpida que dóna el nom de President Kennedy a l'avinguda principal de la zona residencial de l'Exèrcit de l'Aire.




Es va desplaçar a aquesta ciutat per a l'esmentat acte el Cònsol general dels Estats Units a Barcelona Mr. John W. Ford, acompanyat del Cònsol Agregat Cultural Mr. Ray W. Johnson i el Comandant de la USAF .
Aquests senyors van ser rebuts a la Casa de la Vila per l'alcalde i procurador en Corts don Ramón Guardiola, el Comandant Militar  Arturo Asencio, la Corporació Municipal i altres representacions.




Immediatament es van traslladar al lloc on està fixada la làpida. Aquesta és de pedra de Figueres i en ella figura esculpit el bust del president Kennedy, és obra de l'escultor Figuerenc  Novoa i està fixada en un petit mur de maó.





Van assistir a l'acte, a més de les personalitats ressenyades i Corporació Municipal, el jutge Comarcal José María Tomás; el Delegat i Secretari Provincials de Sindicats, Joan Prades i  Joaquím Gironella, respectivament; el director de l'Institut d'Ensenyament Mitjà  Eduardo Cuellar; el comissari en cap de Policia  Jesús Martínez Torrecilla, tinent coronel de la Guàrdia Civil  José Pertierra; representacions dels Exèrcits de Terra i Aire; Caps de Correus, Telègrafs i Presó Cel·lular,  Arosa, Rodríguez Caro i Pons, respectivament i altres representacions.




El Sr. Alcalde va procedir a descobrir la làpida i a continuació va dir, que quan la ciutat dóna el nom a nous carrers tria noms de fills de Figueres de mèrits reconeguts, de persones que hagin demostrat afecte especial a la ciutat i també d'aquelles persones que han sobresortit extraordinàriament pels seus valors humans i socials.





Aquest és el cas del nom que es donava. Va agrair l'assistència del senyor Cònsol General Mr. Ford i va assenyalar que el lloc escollit és adequat perquè serà record de la convivència espanyola i nord-americana.
Kennedy, va dir, ha estat un símbol per a la Humanitat pels seus nobles ideals i si un terrible magnicidi va fer desaparèixer l'home, no desapareixerà el seu valor humà i social.





A continuació Mr. Ford va pronunciar unes paraules per manifestar que assistia a l'acte, representant a l'Ambaixador d'Estats Units a Espanya, que havia estat amic i conseller del President Kennedy.
Va agrair el gest amistós de Figueres cap el seul President prematurament desaparegut i acorda l'entusiasme i dinamisme de Kennedy per aconseguir un món lliure.




Va dir que comunicaria a la família Kennedy l'acte que s'estava celebrant i va acabar les seves paraules dient que estava segur que des d'algun lloc a les altures un home jove contemplava amb grat aquesta amistat d'Espanya i els Estats Units.







































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.