divendres, 13 de novembre del 2020

Incendis 1970

 

Fons Fotografic: Narcís Sans Prats. 
Crèdit: Ajuntament de Girona. CRDI
Vida Parroquial : 13/3/1970. 

Malauradament en pocs dies la nostra ciutat  s'havia vist desagradablement sorpresa per dos incendis de certa importància. 
Primer va ser la total destrucció del "Hogar del BeBe" de Magatzems Monturiol, i l'altre les flames que  van causar grans pèrdues en els edificis en construcció a càrrec de la Caixa de Pensions. 




En tots dos sinistres el nostre Cos de Bombers va realitzar una tasca superior a les seves reals possibilitats, però ningú dubta que si Figueres hagués comptat amb un servei dedicat exclusivament a aquesta tasca, els danys materials, no haguessin arribat a l'elevada xifra que ara cal lamentar. 
Que quedi ben clar que no volem criticar, ni a les nostres autoritats, ni als esforçats homes de el cos de bombers, només volem aportar unes idees i uns estudis que hem realitzat i que consti que el sinistre d'ahir ens va agafar en plena realització d'aquest treball , la qual cosa sens dubte ha de servir encara més per intentar posar solució a aquest problema. 




D'una banda creiem que les nostres autoritats amb l'adquisició d'uns magnífics cotxes bomba ja van fer un pas de certa importància, per l'altre els membres de el cos de bombers, faltats de cert material, amb escasses pràctiques i sobretot dedicats forçosament a altres tasques, bastant han fet en els dos casos evitant que els incendis es propaguessin a edificis veïns, ara bé creiem que l'última paraula la deuen pronunciar els figuerencs i potser també els ajuntaments de la comarca. Seria injust i poc humà exigir actualment rapidesa i diligència en una tasca, quan un no està dedicat completament a la mateixa, per això el primer pas ha de ser la de crear un veritable Cos de Bombers, com Figueres es mereix i deu tenir. 




És imprescindible tenir un grup d'homes ben equipats i ensinistrats, que acudeixin gairebé a el segon, quan va sorgeix el perill, ja que no cal insistir en la importància d'atallar un incendi en els primers instants. 
Fins aquí segurament tots estem de complet acord. 
Ara, anem a enfocar succintament un altre important problema, com és el de la manca de serens o vigilants nocturns. Que el cos de vigilants nocturns necessita una reorganització a fons, ningú ho pot posar en dubte, doncs el mateix en l'actualitat és gairebé nul, per la manca de personal. 
Ara que la ciutat afortunadament, ens ofereix unes nits de calma, és quan també es fa necessari estudiar la forma de constituir un bon cos de vigilants, encara que sigui només per allò que és millor prevenir que curar. Sabem perfectament que la solució d'aquests dos problemes representa una càrrega econòmica que de moment no està a l'abast de l'pressupost municipal. 




 JOSEP FAJOL MERCADER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.