divendres, 24 de maig del 2024

C.N.F. WATERPOLO (ANGLATERRA - ESPANYA) 1969

 

Fons hemeroteca: Ampurdán 
Fons Fotografíc : Narcís Sans Prat
Ajuntament de Girona
Any : 1969


WATERPOLO A LA PISCINA DEL C.N.F. 

ANGLATERRA 3 - ESPANYA 4


Selecció Espanyola


El dia 26 de Juliol de 1969, va celebrar-se, l'anunciada trobada de Waterpolo Júnior, entre les seleccions nacionals de Anglaterra i Espanya
Gran entrada a la Piscina del Club Natació Figueres, organitzador del mateix, i que el públic es va delectar, davant d'un esport tan espectacular. 



Molt abans de començar, les graderies i cadires del recinte de la Piscina estaven plenes de gom a gom, per presenciar aquesta emocionant trobada Internacional. 



Va arbitrar la trobada el col·legiat francès Sr. Balthassat, a les ordres del qual van formar les alineacions següents: 
ANGLATERRA: Thomas, Beusted, Watkins. West, Ayling, Jaddick i Hale. 
ESPANYA: Franch, Rubio,Codera, Escartín, Janés, Cardellach i Cánovas



Abans de començar la trobada, es van interpretar els himnes nacionals de les dues nacions, passant-se després a l'intercanvi de banderoles i obsequis, per part dels capitans respectius. 
Va començar la trobada amb forta pressió espanyola, que al llarg del primer període van marcar, per mediació de Janés 2 dianes, el primer de formidable execució, i el segon de penal decretat pel col·legiat francès. 



Tot i aixó, rèplica dels britànics i West, en tir creuat bat irremissiblement Franch, que no va poder fer res davant el formidable xut del davanter foraster. 
En el segon període, Rubio aconsegueix posar el marcador en un esperançador 3 a 1, però Hale aconsegueix reduir distàncies, en una bonica combinació de tot l'equip, i posant-se en 3 a 2 el marcador. 



Descans reglamentari ia la tercera part, ve el més vistós de la trobada en posar Ayling, l'empat a tres gols, gran emoció a les graderies i a la Piscina, ja que es veuen constants contraatacs, una mica desilvanats pels espanyols, i els anglesos , més remisos a llençar a porta controlen l'esfèric fins arribar al final del mateix. 
A la tercera part i final del matx, tornen a la càrrega els espanyols i Cardellach en vistós tant marca el gol de la victòria per a Espanya, el qual és acollit per tota la concurrència amb gran entusiasme i aplaudiment del mateix. 



Lleuger domini anglès fins al final, sense conseqüències al marcador aconseguint així Espanya un altre nou triomf sobre els anglesos. La Copa de l'Excm. Ajuntament de Figueres, va ser lliurada pel Tinent Alcalde, Sr. Batlle, que ostentava la representació del Sr. Alcalde, al Capità Codera
Van presenciar la trobada el President de la Federació Catalana de Natació Sr. Antonio Monés; Sr. Serra de la Federació Espanyola de Natació; Mr. Robinson, President de la Federació Anglesa; en representació del Comandant de la Plaça, el Comandant Garrido; Tinent Alcalde d'Esports de  l'Ajuntament de Figueres 
Sr. Enrique Díaz, i diverses personalitats esportives de la nostra Província. 



També va fer acte de presència corresponsals de TVE, que van filmar diverses seqüències del matx. Cal ressenyar també que abans de començar el festival esportiu, es van inaugurar els focus de llum del recinte de la Piscina, donant així un perfecte i vistós colorit, a un magne esdeveniment esportiu. 
Un cop més el Club Natació Figueres, va saber estar a l'alçada que representava, i fer quedar bé a la nostra estimada ciutat, per la perfecta organització que va fer gala en tot moment.


En acabar l'esdeveniment es va organitzar un sopar de seleccions a l'Hotel Durán.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.