dimarts, 14 de maig del 2024

Elecció de la "MAJA" de la Penya Taurina de Figueres 1971

L'Empordá  1971 : Burgas 
Fons fotografic: Fons Pablo García Cortés (Pablito) 

A última hora d'aquesta tarda, se celebra als salons de l'Hotel España, l'elecció de la “Maja” de la Penya Taurina Figueres. La "Maja", acompanyada de diverses senyoretes, tocades amb la clàssica mantellina espanyola, presidirà la correguda de toros del diumenge dia 22 d'Agost, recorrent abans diversos carrers de la ciutat, en carrossa tirada per cavalls.

 



El 22 d'agost del 1971, abans que sonessin els clarins a les cinc de la tarda, per l'arena de la plaça de bous de Figueres va desfilar una carrossa amb un bonic carregament. Onze belles dones donaven escorta d'honor a la bella "Maja", Araceli Esteban Pardas





Va ser un veritable desplegament de bellesa que va demostrar, davant dels ulls oberts per l'admiració de milers d'estrangers. Lluïen totes les guapes, la clàssica mantellina i peineta, i la seva aparició va ser rebuda amb veritable simpatia i van sonar els primers aplaudiments de la tarda. 
Les càmeres van començar a funcionar per captar el moment solemne, moment, que es va subratllar en ser-li imposada a la Maja la banda d'honor, i que va efectuar el senyor Mario Gelart, acompanyat del Sr. Alcalde i del president de la Penya Taurina Sr. Pere Masquef



Les onze belles dames d'honor van ser obsequiades amb sengles rams de flors i una monumental caixa de bombons. La plaça presentava un magnífic aspecte, ja que va ser degudament engalanada amb gallardets i banderes. 
Va ser magnífica la presència de moltes dames que van ocupar una llotja d'honor i que anaven tocades també amb la pinta i mantellina espanyola. 



En acabar la correguda, que va ser tot un èxit, la carrossa va recórrer diversos carrers de la nostra ciutat, dirigint-se al local Social de la Penya Taurina Figueras, situat al Bar Cervantes, on van ser obsequiades la Maja i els seus dames, amb un esplèndid vi espanyol i on es va brindar per la Maja i la Penya. 




Hem d'esperar que en anys vinents, aquesta festa guanyi en realç, si és possible, i que acompanyin a la Maja 1972 un gran nombre de cotxes engalanats, camí a la plaça de Toros.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.