divendres, 26 de maig del 2023

Denominació d'origen Empordà-Costa Brava 1972

Fons fotografic: Sans Prats, Narcís 1972
Fons hemeroteca: Ampurdán : semanario comarcal de F.E.T. y de las J.O.N.S. 
Ajuntament de Girona - CRDI Arxiu Comarcal


Contactes del Director de l'Institut Nacional amb els viticultors, a Figueres. 


Empordà-Costa Brava podria ser la denominació d'origen dels vins de l'Empordà, si arriba a cristal·litzar respecte d'ells aquesta figura comunitària prevista a l'Estatut del Vi per a zones productores de determinades característiques. 


S'uniria així a la denominació d'origen pròpiament dita que és el nom de la comarca, la de la costa que, per ser coneguda a Europa, en facilitaria la difusió en un mercat més ampli. Per tractar de la petició que es va formular oficialment i de les possibilitats reals de donar-li viabilitat, es van reunir ahir a Figueres més de 30 viticultors elaboradors i comerciants de l'Alt Empordà juntament amb el director de l'Institut Nacional de Denominacions d'Origen, Salvador Ruiz Verdejo, desplaçat expressament des de Madrid amb aquesta finalitat. 



Acompanyat dels delegats provincials d'Agricultura Josep Gisbert i de Sindicats Josep Escrig, el senyor Ruiz Verdejo va explicar les característiques d'aquesta marca, emparada per l'Estat amb els avantatges i els requisits corresponents.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.