diumenge, 15 de març del 2020

Carreró de Pons (Novembre 1970)

Fons hemeroteca: l'Empordà (trad.)
Fons fotogràfic: FotoArte

Inauguració de la nova pavimentació del Carreró de Pons, "actual Corriol de les Bruixes".

Va tenir lloc la inauguració de la nova pavimentació del Carreró de Pons, el Novembre de 1970
Van assistir a l'acte, a més de la primera autoritat municipal i representants de l'Ajuntament, tots els veïns de l'esmentada via ,  possiblement de les més antigues de Figueres.




Va ser elogiat l'interès i la preocupació cívica que van demostrar els veïns del Carreró de Pons per dur a terme aquesta nova pavimentació inaugurada, que dóna un altre aspecte al carrer que no tenia.
Hem de fer constar que un dels veïns que va demostrar un gran interès per aquesta millora, va ser l'Industrial sastre Virgilio Fernández, que una mort prematura va impedir que ho pogués veure acabat, però sempre queda el seu record d'haver estat un dels promotors de l'obra.




Els veïns del carreró de Pons no s'aturaren aquí, tenien el propòsit de millorar la il·luminació i l'aspecte exterior de les cases, sense que perdes el seu aspecte característic com un dels més antics carrers de Figueres.




Com diu en J.Mª Bernils i Mach

L'any 1978, l'Ajuntament va voler retornar el nom popular a alguns carrers i es canvià aquest del carreró de Pons per carreró de les Bruixes. 
En cap plànol consultat ni en cap document no es va trobar el nom de «carreró de les bruixes». 
Sempre hi ha el de «carreró de Pons». 
Tal vegada això de les bruixes era un mot que la gent li havia posat en ser un carrer estret, sense enllumenat i brut, fins que es féu la seva nova pavimentació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.