diumenge, 15 de març del 2020

Benedicció transport carnic 1965

Fons hemeroteca: l'Empordà (trad.)
Fons fotogràfic: Desconegut

Gener 1965

Benedicció d'un nou furgó per al transport de carn.

Va tenir lloc a l'Escorxador Municipal la benedicció i posada en servei d'un furgó per al transport de carn fresca de l'Escorxador Municipal a les carnisseries i cansaladeries.
Aquest modern mitjà de transport va substituir l'anacrònic carro de tracció animal que fins llevors varem veure circular pels nostres carrers.




Medi ja antiquat i antihigiènic, especialment a la nostra ciutat ja que la freqüència de temps ventós era causa de que la carn es cobrís de pols, amb el consegüent perill de recollir tota classe de miasmes.
Aquest sistema de transport, en una ciutat moderna, cridava l'atenció als turistes estrangers i no eren pocs els que es portaven a la seva màquina fotogràfica la imatge del vell carro.
El nou furgó de marca Citroen, d'11 c.v. amb capacitat de càrrega de 1.500 kg.  Folrat de planxa d'acer inoxidable, amb barres i ganxos del mateix material.
Permetia la rapidesa del repartiment, doncs el que abans necessitava un temps de sis hores, ara es podia realitzar en la meitat de temps i amb més garantia d'higiene i salubritat.




Va efectuar la benedicció el Rvd. Sr. Arxiprest de Sant Pere, Dr. Xutglá, assistint a l'acte l'Alcalde Sr. Guardiola, regidor/delegat de l'Escorxador, Sr. Montaner, senyors regidors, delegat comarcal de Sindicats Sr. Gallego Barbosa, President de Grup Sindical de Carnissers i Cansaladers. Joan Gardella, membres de la Junta de Gremi senyors Felip i Font i altres membres de la mateixa.
Les autoritats i convidats van ser obsequiats amb un vi espanyol, servit pel Bar "L'Abrigall".
Durant el mateix van pronunciar unes paraules al·lusives a l'acte els senyors Gardella, Montaner, Mn. Arxiprest i el Sr. Alcalde.
Es va  Felicitar al Grup Sindical de Carnissers i Cansaladers per la modernització de l'esmentat servei, que per la seva qualitat i presentació, va ser  el primer de la província.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.