divendres, 21 de desembre del 2018

VI NIT de L 'HOSTALERIA ROSSELLONESA- GIRONINA


Fons Fotografic: Joan Comalat
Fons Hemeroteca: Hora Nova 14/3/1979. By Sens
Ajuntament de Girona -CRDI
Arxiu Comarcal


"Nit de l'Hostaleria Rossellonesa i Gironina".




La brillantor d'un àmbit molt significatiu per a la província i en el qual Figueres es va anar afermant fins a adquirir el toc de capitalitat, es va reflectir amb nitidesa a la "Nit de l'Hostaleria Rossellonesa i Gironina".




Aquesta nova trobada dels hotelers de les dues Catalunyes "el sisè", units per llaços d'uns calibres que ja vénen sent inamovibles, va tenir una sèrie d'encerts que, encara que estiguem acostumats aquí a aquesta forma d'organitzar i on s'abasten diversos nivells, encara aconsegueixen sorprendre.





Per descomptat que la capacitat dels hotelers, Duran és definitiva, però el que pot registrar-se com important, és aquest afany de no adormir en els llorers.





Hi ha un punt de partida que té aires de repetició però que no es pot defugir, la quantitat de comensals per servir-los un menú digne de la reunió i de la seva representativitat.
Aquesta vegada la «Nit» amb l' èxit potenciat, va concentrar a unes tres-centes persones.





I la prova, difícil de necessitat, va ser motiu per a convertir-lo de nou en una ostentació de capacitat, amb tanta freqüència desplegada.
Cada vegada és bo de veure-ho, queda com una confiança vivent en la força gastronòmica de la ciutat.
Acoblat a ella, va sorgir una altra vegada, també, l'alçada que s'aconsegueix en la «Ambientació»: els plaers culinaris van ser recolzats per una presentació d'espectacularitat càlida, apropiada, amb detalls d'exquisidesa.






El marc del Hotel President ho facilita.
La composició del menú de la «Nit» va ser així:

«L'Oqueta de foie gras natural a l'Gelée», «Mil fulles de llagosta empordanesa», pensat amb intel·ligència per salvar amb qualitat, el volum de comensals i «Llom de vedella de llet al pebre verd». Finalment, «Gelat de crema cremada» i  pastís.




La casa Peralada, que va oferir gentilment els vins, va posar al menú els seus prestigis , «Blanc Pescador», «Negre Caçador» i el xampany.




Un record entranyable per els Durán: en un dels angles de la sala s'exhibia perfectament al natural i amb aspectes de monument gastronòmic la primera cuina de «Ca la Teta», la qual donés una inicial activitat i una fe en aquesta expansió que han aconseguit . Entre els assistents es trobaven nombroses personalitats gironines i rosselloneses.




Al final, quan havia començat el ball, van desfilar entre ovacions la brigada realitzadora, i els cambrers a l'estil de reconeixement que té la «Chaine des Rotisseurs».



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.