dilluns, 23 d’octubre del 2023

Bateig dels Gegants "Gala I Dali"

 

Fons fotografic: Ruiz i Avilés, Miquel  09/05/1999
Fons hemeroteca:  Diari de Girona
Diputació de Girona 
Arxiu Comarcal


Bateig dels Gegants "Gala I Dali"


La ciutat de Figueres batejarà els gegants Gala i Dalí durant les Fires i festes d ela SantaCreu d'aquest any. Aquest gegants han estat encarregats per l'associació Amics dels Museus Dalí, amb motiu del 25è aniversari del Teatre Museu Dalí de Figueres. 




Els gegants Dal íi Gala han estat realitzats en un taller especialitzat de Terrassa. Ambdós gegants, que fan uns 3m 20cm d'alçada i pesen 25 quilograms, representen el pintor i la seva esposa amb la roba i els elements que els caracteritzen. 




El mateix director del Tatre-Museu Dalí, Antoni Pitxot , ha participat com a assessor en la creació d'ambdós gegants.Segons el sresponsables de la iniciativa «s'ha tingut molta cura a fer unes matges fidels i respectuoses, fugint de la caricatura i basades en la seva maduresa». En el cas del gegant Dalí, vesteix una camisa texana negra amb brodats blancs , com la que duia tot sovint l'artista. 




També porta una capa imitant la pell de lleopard, que també formava part de la vestimenta habitual de Salvador Dalí. A la mà dreta, el gegant porta una cuirassa, un dels elements característics de moltes de les seves obres . A la mà esqurra, Dalí porta tres pinzells clavats en un pà de crostons, que representa la paleta de pintor. El gegant Gala s'harealitzat a partir dels retrats que va fer el mateix Salvador Dalí de la seva esposa, com ara «Leda Atómica» o «La Madonna de Portlligat». 




Per a la vestimenta de la geganta, s'ha fet una reproducció gairebé idèntica d'un vestit francès de Gala que es conserva a Púbol. A sobre porta una jaqueta de vellut granat amb brocats vermells amb brodats dòr .La geganta Gala porta en una mà un ram dec amèlies blanquesi a l'altra una bossa daurada. Lamúsica que acompanyarà elsgegants Dalí i Gala s'ha compost expressament per a aquests personatges. 




Per triar la peça adient es va convocar un Concurs de ball la presentació dels nous gegants de Figueres es fará el Diumenge 9 de Maig a les cinq de la tarda a la Torre Galatea.


Acte de bateig dels gegants Gala i Dalí, a la Torre Galatea; rua per la pujada del Castell, portats pel grup de Gegants de Figueres. Amb la presència de Ramon Buixadós, president de la Fundació Gala-Salvador Dalí; Joan Armangué, alcalde de Figueres; Antoni Pitxot, director del Teatre-Museu Dalí.
09/05/1999































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.