dimecres, 15 de novembre del 2023

Aplec de l'Associació de Veïns del carrer Jonquera 1974

Fons hemeroteca Ampurdán 
Fons Fotografic: Sans Narcís 
Arxiu Comarcal 
Ajuntament de Girona/CRDI


L'Associació de Veïns del carrer La Jonquera, com ja era gairebé tradicional, preparava per al primer diumenge d'octubre, la seva romeria al Santuari de Ntra. Sra. de la Salut de Tarradas. 
El programa dels actes no diferia dels celebrats en anys anteriors. 
A dos quarts de deu del matí, sortia  la caravana d'autocars i cotxes particulars cap al Santuari. A dos quarts de dotze, a l'esplanada davant d'aquest, es va fer l'elecció de la Pubilla i Dames d'Honor del carrer La Jonquera per al 1974. 



A les 12, es va  oficiar la Santa Missa, on, després de l'Ofetori, va ser lliurat el gran ciri votiu que representava l'ofrena de tot el veïnat del carrer Jonquera. 
La Pubilla i les seves Dames d'Honor i fidels , presentaren una ofrena floral a la Verge, al peu del seu altar.  
Després d'aquests actes, van  reunir els romeus, al saló de la Societat Recreativa de Sant Llorenç de la Muga, per a un dinar de germanor, en què varen servir el següent menú: pollastre rostit, menuts de pollastre amb rovellons, botifarra de l'Empordà amb patates xips, postres sorpresa i xampany. 



La cuina, com és costum, estarà a càrrec dels professionals de l'Hotel España d'aquesta ciutat i serviran cambrers voluntaris, membres de l'associació. Després del dinar el clàssic fi de festa. 
Com que l'acte era obsequi de l'Associació als seus membres, el preu del viatge amb autocar i dinar era de 65 pessetes, preu molt assequible i que es pot considerar com a «simbòlic», atès el cost de la vida en aquells moments. 



Els assistents s'havian de proveir amb antelació de les butlletes per facilitar les tasques d'organització, pregant a les que es volien  inscriure, les sol·licitin, com a molt tard, el dia 3 d'octubre , a qualsevol dels establiments Armangué, Hurtos , Montfort i Rotllens, del carrer esmentat, presentant el rebut del mes corrent, que es presentava al cobrament amb la circular que la Junta dirigia als seus associats. 



Tant el president de l'Associació, el senyor Pedro Masquef Vall, com els membres de la Junta, convidaven cordalment a tots els socis a un acte tan agradable i animat, per fomentar la convivència i amistat entre tot el veïnat. 



En els sorteigs mensuals amb què s'obsequien amb dos dinars o dos sopars, als socis, en els mesos passats han correspost els següents: mes de maig, a la senyora Encarnación Pozatas, número 88 baixos; el mes de juny, el senyor José Alonso López, Bloc 1r, 5è A de Covlsa; mes de juliol, la senyora Antonia Martínez, del número 100; i al mes d'agost, el senyor Manuel Pérez Salacruch, Bloc 4, 3r B.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.