dilluns, 20 de maig del 2019

X Trofeu Francesc Guillament Navarra 1967

Fons Hemeroteca: Canigó . 01/3/1967.
Fons Fotogràfic: Sans Prats, Narcís
Ajuntament de Girona - CRDI
Arxiu Comarcal



X Trofeu Francesc Guillament Navarra 1967

Es va disputar el "X Trofeu Francesc Guillamet", prova que com cada any organitza el nostre Club Ciclista Empordanès.
A la cursa preliminar va vèncer Dámaso Torres, del C. C. Farnés- Pinsos Picov; aquesta marca també va obtenir el primer lloc en la classificació per equips. La prova del "X Trofeu" va ser guanyada pel holandès "Van de Leeuwen", classificant-se per equips l'Esport Ciclista Mataró-Torrot, que es va adjudicar brillantment el Trofeu Guillamet, atès que els alemanys i holandesos no formaven equips reglamentaris, sinó seleccions, i aquestes no compten per a l'esmentat Trofeu.






Fons Hemeroteca: Vida Parroquial . 1967.03.21.
Fons Fotogràfic: Sans Prats, Narcís
Dipositari Fotografies: Ajuntament de Girona



Aquesta prova que va estar presidida pel fort vent regnant va tenir fases de gran emoció especialment per l'al·licient dels "esprints" puntuables. Per altra banda la "tramuntana" va donar també la seva nota transcendent en provocar diverses caigudes que afortunadament no van revestir gravetat alguna per al físic dels corredors.





La classificació general de la prova va ser la següent:

1r Henrius Van Leuwen (holandès) 1-29 26. 2n Hulrich Neise, (holandès), 1-29-30; 3r Jean Coupry (Pedal Joyeuse Mar.) '-29-31; 4t José Ignacio Eceiza (C. D. Fagor) 1-29-35; (Mataró-Terrot), 1-29-38; 6è Francisco Van de Roit (Alemany), Ídem; 7è Roland Jonker (alemany), 1-29-39; 8è Manuel López Ramos {Picadero damin), ídem; 9è Jean Rodríguez (Lezinnang alemany), ídem; 10è Luis Aro Molina (Mataró-Terrot), ídem; 13è Joaquín Pérez (Club Ciclista Empordanès) 1-29-41 i primer classificat regional.






Per equips va vèncer el Club Ciclista Mataró-Terrot

Com preliminar es va disputar el Trofeu "Francesc Guillamet Navarra" per a la categoria de juvenils i aficionats la prova igualment va estar plena d'emotivitat donant-se la següent classificació:
1r Dámaso Torres Creus, (Farnés-Picovi). Af, 2. ^ 0-32-00; 2n Williem Klikemberg (holandès), Juv., 0-34-00; 3r Santiago Segú (Moya-Geniol), Juv ,; 4t Francisco Sánchez Mataró-Terrot), Af. 2. ^: 5è Joaquín Valls, (G. C. Girona) Juv .; 6è Rodrigo Castelló, Juv .; 7è Luis Pérez (Farnés- Picovi) Af. 2. ^; 8è Santiago Massot (G. C. Gero- na} Juv .; 9è José Luis Pallares (P.D.) Juv .; 10è Robert Thalman (Suís) Juv .. tots amb 0-34-00.
Per equipes va vèncer el Club Ciclista Farnés- Picovi amb 21'5 punts.






Fons Hemeroteca: Empordà . 1967.03.08.
Fons Fotogràfic: Sans Prats, Narcís
Dipositari Fotografies: Ajuntament de Girona


Com va sent tradicional, per la festivitat de Sant Josep el ciclisme té una cita important a Figueres.
Ens referim naturalment a l'Trofeu Francesc Guillamet Navarra. Per orientar-nos degudament sobre tan important prova, vam acudir al Sr. M. Carreras, President del C. C. Empordanès organitzador de la prova, a qui preguntem en primer lloc:




-Sr. Carreres Podria vostè. Dir-nos com estan els preparatius per a la present edició?
-Faltant diversos dies per Sant Josep, puc avançar que es van cursar invitacions als millors equips nacionals i algun estranger.
-Ja que parlem d'inscripcions ¿Han rebut vostès alguna contestació afirmativa d'algun club convidat?
-Fins al moment, tenim com gairebé segura la inscripció d'un equip del Fagor, Picadero Damm dos equips); així mateix "Pedals Joyeuse" de Marseille ha promès la seva participació amb cinc corredors sense designar encara. Esperem també vingui el Mataró, que té aquesta temporada un conjunt tan potent com el Picadero. Pel que aquest any és d'esperar una lluita molt igualada per al triomf final.
-La inscripció és limitada?






-Per les dimensions del circuit és preferible prenguin la sortida uns trenta corredors, ara bé, a l'hora de la sortida sempre surt algun més.
-Fins ara hem parlat de la part esportiva de la prova. Pel que fa a l'econòmica Podria dir-nos el pressupost global?
Comptant les despeses de premis, dietes, organització etc, vam arribar a les 40.000 pessetes. De les quals 18.000 pessetes són de premis.





-Com cobreixen aquesta quantitat?
-A base d'aportacions voluntàries dels aficionats al ciclisme i esport en general, ja que en aquesta prova és la Penya Amics d'En Francesc Guillamet la que té cura de la part monetària. Limitant-se el C. C. Empordanès a l'organització de la mateixa.
Hi haurà aquest any carrera preliminar?
-Sí, a força de 15 voltes sobre el mateix circuit, per a les categories d'aficionats de segona i Juvenils A, Amb la particularitat que aquest any els premis han estat incrementats notablement. Ja que aquesta prova l'organitza enterament el C. C. Empordanès.




-Com final Què demana als aficionats?
-A aquesta pregunta sempre contesto el mateix, desitjo la seva assistència a la cursa no regatejant aplaudiments als vencedors com als darrers classificats, ja que tots són dignes d i la nostra admiració.
Agraïm aquestes manifestacions.
Per la nostra banda, només desitgem que el temps col·labori a tan important carrera.
Esperant que els aficionats donant-se compte de l'esforç sabran correspondre, com es mereixen a aquests abnegats esportistes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.