dimecres, 15 de febrer del 2017

Agermanament amb Marignane 1969



Fons hemeroteca: Vida Parroquial 
Fons Fotogràfic: Narcís Sans Prats. 1969/05/01
Arxiu Comarcal
Ajuntament de Girona / CRDI


Agermanament amb Marignane 01 de Maig 1969


Perquè?

La primera noticia que vàrem tenir sobre la intenció d'un agermanament amb una ciutat francesa, ens va prendre de sorpresa.
Més tard, recollides les impressions de l'anada dels Figuerencs a Marignane, el setembre passat, vàrem anar posant en ordre les nostres idees i vàrem començar a llambregar possibilitats. Ara, després de la visita de la Delegació de Marignane a Figueres, em sembla que ja veiem si no tota, bona part de la perspectiva d'avantatges que ofereix un intercanvi organitzat amb intel.ligència i realitzat amb sinceritat.
Amb el que hem expressat anteriorment, ja es veu que la nostra postura davant del fet de l'agermanament Marignane-Figueres, ha estat en certa manera d'expectació.
Però no ha estat una expectació indiferent com ens ha ocorregut tantes vegades en altres organitzacions, sinó amanida amb el bon desig de que assolis l'èxit que ha obtingut.







Una ciutat oberta.

Ho és més encara degut a la seva situació geogràfica, en la mateixa cruïlla, de la frontera, tenint davant seu la panoràmica d'Espanya i la d'Europa.
Possiblement, Figueres és una de les Ciutats d'Espanya més propera al ritme europeu i a la seva mentalitat. Ara bé, faltaven a la nostra contemplació i al nostre enriquiment per contagi, uns contactes personals que, per si mateixos, són més enriquidors i obren perspectives, diguem-ne intimes, que d'altra manera no s'esdevinarien mai.
Figueres ha donat aquest pas vers un europeisme conscient que pel cami de la llibertat, el respecte, la comprensió i la mútua coneixença, vol aconseguir la pau.
Creiem que Figueres ha encetat un diàleg, les conseqüències del qual si es persevera fins a l'arrelament seran extraordinàriament beneficioses.






Elogis

Dirigim una paraula d'elogi a l'Ajuntament per la iniciativa portada a cap, i a la Comissió organitzadora dels actes ja que han programat uns dies que no oblidaran ni els de Marignane ni nosaltres.
Però també hem de dirigir una paraula d'elogi molt càlida i molt sincera a tots els figuerencs perquè han estat a l'altura de l'esperança posada pels organitzadors.
Les Entitats que foren visitades, donaren una resposta plena de simpatia, de cordialitat i de lliuració amiga.
Els figuerencs varen entendre de seguida el valor dels contactes i convertiren els actes d'agermanament en uns veritables actes de germanor.







S'entén ara que aquesta publicació, dedica un número especial als actes d'agermanament entre les ciutats de Marignane i Figueres?
Volem aportar la nostra modesta col·laboració per a que quedi constància d'aquest fet que és un dels millors subratllats que acompanyen el prestigi de la nostra ciutat.


Firmant: Manel Pont i Bosch



Fotografies de l'acte

Fons Fotogràfic: Narcís Sans Prats.
Crédit: Ajuntament de Girona









































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.