Traductor

diumenge, 28 de setembre de 2014

Homenatge a Salvador Dalí, Figueres 1961

Homenatge a Salvador Dalí, - Homenatge al Gran Paranoic
Figueres 1961


Les visites de Salvador Dalí a Figueres eren constants. La freqüència de les mateixes fa que la naturalitat imperies en les mateixes. En aquesta hi va haver una mica de suspens. El motiu va ser que tots endevinaven que es tractava de l'organització dels actes en què consistiria el seu pròxim homenatge. Així ho delataven les persones que l'acompanyaven:
l'Alcalde de la ciutat senyor Guardiola, tinent d'alcalde senyor Vinyes, regidor senyor Batlle, i membres de la Comissió Organitzadora de l'Homenatge, senyors Juncà, Colcho, Vega, Fages de Climent, Eleuterio Serra i Joaquín Gironella.
Dalí va visitar l'Ajuntament on es va celebrar un canvi d'impressions sobre l'organització de la cursa de braus daliniana i del futur Museu Dalí, per al qual s'utilitzaría el derruït Teatre Principal.
Dalí i acompanyants van estar en el vell teatre, a la plaça de Braus ia la casa on va néixer el pintor.
Cal destacar la importància que estava adquirint la organització de l'homenatge. La premsa nacional i estrangera s'ocupava de l'esdeveniment, i Figueres, novament pel nom de Salvador Dalí, era a l'actualitat.

L'èxit de l'homenatge es va anar acreixent per moments. Augmentaven les signatures en els àlbums i les inscripcions al Sopar - Homenaje.Tots els figuerencs es mostraven ansiosos de participar en l'homenatge popular oferint el Full de Figuera tradicional. Aquesta seria de gran qualitat artística i diferent de la que es venia concedint. Era col · locada sobre una petit pedestal i adornada amb esmalts i pedres precioses.
Al pedestal es va col · locar una plaqueta de plata amb una inscripció alusiva a l'homenatge.
En el cor de la comissió organitzadora, es van formar les comissions que tenien cura dels diferents aspectes del Homenatge, actuant de Secretari el Sr Juncà, i enllaç entre les mateixes el Sr. Eleuterio Serra. Per donar una idea de la publicitat que estava adquirint l'homenatge, les «Actualitées Gaumont», de reportatges cinematogràfics, estaven ja a Cadaqués filmant les primeres escenes de la pel · lícula en curtmetratge d'informació que filmaven per a l'homenatge. La pel · lícula que acabava de començar, acabaria el dia 12 d'agost amb la gran eclosió dels actes l'homenatge de Figueres al seu fill,  Salvador Dalí.
Fons Fotografies: Sans Prats, Narcís

Homenatge al Gran Paranoic
1961/08/12

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada