dijous, 22 de novembre del 2012

La Nova Clinica de la Santa Creu 1944


Fons hemeroteca: l'Empordà
Fons Fotogràfic: Ernest Vila Forment

En primer lloc vull donar les gràcies al Dr. Ernest Vila Forment
per la seva amable col·laboració, amb la seva col·lecció particular de Fotografies.

Equip d'obres, i Doctors

(1)Dtor E. Vila  (2)Dtor J.Vila  (3)Dtor A. Brusés
   (4)Caritx (Lampista)   (5)Ribas (Fontaneria)  (6)Colls (Fusteria)
 (7)Calvet (Calefacció)  (8)Cristau (Pintor)  (9)Espigulé (Contratista)

El 12 de Gener de 1944, va tenir lloc a Figueres  la inauguració oficial de la nova Clínica de la Santa Creu, obra de l'Arquitecte autor del projecte, Pelayo Martínez, i que dirigien els prestigiosos metges, doctors Ernest Vila Moreno i Antoni Brusés Majó.


Quadre facultatiu.
Al centre el Dr. Ernest Vila i a la dreta el Dr. Antoni Brusés

Convidats per la Direcció, van assistir a l'acte el primer tinent d'Alcalde senyor Roura en representació de l'Alcalde de la Ciutat, secretari de la Prefectura Comarcal del Moviment, Sr. Casademont en representació del cap Comarcal; Comandant Cap del RGT ° d'Infanteria 65, Sr.Teódulo Sánchez en representació del Il · ltre, Sr Comandant Militar de la Plaça, el jutge d'instrucció senyor Sors, ​​Inspector de Policia Sr Dávila en representació del Comissari Cap del Cos General de Policia, regidors de l'Ajuntament. 
Delegats de Serveis de la Direcció, representacions oficials i d'entitats de la localitat, com així bon nombre d'amics particulars dels Directors de l'establiment.

Dtr. Ernest Vila , al quirofan

Primerament el Mn. Ecònom-Arxiprest, va procedir a la benedicció de les imatges què han de presidir diferents dependències i després va beneir l'edifici i compartiments del mateix.
Seguidament, autoritats i convidats, amablement atesos pels doctors Vila Moreno i Brusés i el personal facultatiu de la casa, van visitar les diferents dependències i instal·lacions de la Clínica, tenint frases d'elogi pel seu bell emplaçament i moderna instal·lació.
Finalment els convidats van ser obsequiats amb unes pastes i una copa de vi.

Quiròfan i els aparells pertinents.
Destaca la làmpada comprada a Paris

L'endemà dijous, a les i tres de la tarda, va tenir lloc en l'esmentada Clínica un acte de confraternitat professional al qual van assistir els companys dels Directors de l'establiment, senyors:

Sala de primers auxilis, coneguda com a sala de cures

Gironella, Geli, Vidal Freixanet, Coma Moragas, Salazar, F. de Soler i de Cepeda, Cap de Sanitat Militar d'aquesta plaça, E. González Director de l'Hospital Militar d'aquesta, Capità Veterinari, senyor Silvestre, Botey, Rosés, Heras, Puig; Montaner Cases, Vázquez Sant Pere, Ribó, Fina de Caralt; Cuffí Serrat-Calvó, Balló, Portolà, Martí; Lluis i Enric Perxas , Brunet, Vila Sabater, Josép Mª. Vila, de la Clínica Barraquer de Barcelona, ​​Narcís Vila de Barcelona, Ramón Vila de Portbou; Vericat de Perelada, Palop de Pont de Molins; Bataller de Bàscara, Masó de Sant Jordi Desvalls, Roselló de Castelló d'Empúries, Riera de Roses, Carbonell de Navata, Viñas de Vilajuïga, Nicolau de l'Armentera; Alabern de Llers, Llosa d'Espolla, Casaponsa de St Climent, Masiá de Darnius, i Vila de Borrassà.


Habitació

A més de moltes adhesions rebudes de companys que per les seves obligacions professionals no van poder assistir a l'acte. Aquest va transcórrer enmig d'una franca camaraderia sent servit als assistents un delicat refrigeri.


Vista general de la clínica i de les palmeres del jardí

Invitació a la Inauguració

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.